رک

(کاربرد رک)
رک ها بر حسب نوع نصب به دو گروه اصلی زیر تقسیم می شوند :
* رک های دیواری
* رک های ایستاده

رک های دیواری :
این گروه از رک ها همانطور که از نامشان مشخص است، قابل نصب روی دیوار می باشند و بیشتر برای شبکه های کوچک و یا قسمتی از یک شبکه بزرگ ( با توجه به نقشه شبکه و توپولوژی انتخابی ) مورد استفاده قرار می گیرند.

رک های دیواری را می توان از مختلف مورد بررسی قرار داد.
1- ابعاد رک های دیواری
ابعاد رک های دیواری اصلی ترین ویژگی برای انتخاب رک مورد نظر می باشند. هر رک ( دیواری یا ایستاده ) دارای سه بعد می باشد. ارتفاع ، طول ، عرض
ارتفاع رک ها با واحدی تحت عنوان یونیت Unit شناخته می شود.رک های دیواری از این حیث دارای ارتفاع های 4 یونیت ، 5 یونیت ، 6 یونیت ، 7 یونیت ، 9 یونیت و 12 یونیت می باشند.
طول رک یا اصطلاحا عمق رک که با توجه به ابعاد تجهیزاتی که قرار است در آن قرار بگیرند تعیین می گردد. رک های دیواری موجود در ایران دارای عمق های 30 ، 32 ، 35 ، 40 ، 45 و 60 سانتی متر می باشند.
عرض رک که مطابق با استاندارد باید 60 سانتی متر باشد ولی در بازار فعلی به خاطر کاهش دادن قیمت تمام شده رک ، رک هایی با عرض های کمتر ( در بازه 50 تا 60 سانتی متر) نیز تولید می شوند.
2- نوع درب رک
درب رک های دیواری بطور کلی در سه نوع تمام شیشه ای ، شیشه ای با زوار فلزی و شیشه ای با فریم فلزی می باشند.

رک های ایستاده:
ک‌های ایستاده که در زیر آن‌ها چرخ برای جابه‌جایی وجود دارد اغلب محل قرارگیری دیتاسنترها هستند. سیستم‌های مرکزی که محافظت از آن‌ها برای شرکت‌ها و حتی موسسات مختلف اهمیت زیادی دارد را، می‌توان درون رک‌ها نگهداری کرد. یکجا کردن انواع سوئیچ‌ها، دیتاسنتر، مودم و … یکی از دلایل استفاده از رک‌های ایستاده است که کنترل آن‌ها را راحت‌تر خواهد کرد.
ویژگی غالب رک‌های ایستاده آن است که محلی برای وارد نمودن و خارج نمودن کابل‌های برق وجود دارد که معمولا در بالا و پایین رک قرار می‌گیرد. از طرفی رک‌های ایستاده قابلیت بازشدن از همه طرف را دارا هستند.
درون رک‌های ایستاده معمولا یک فن قرار می‌گیرد اما قابلیت این وجود دارد تا از حداکثر چهار فن در این رک‌ها استفاده نمود. پاور ماژول‌هایی که در رک‌های ایستاده نصب می‌شوند به صورت 9 پورت افقی خواهند بود. پاور ماژول‌های عمودی را نیز می‌توان در رک‌های ایستاده نصب نمود.