جعبه تقسیم

جعبه تقسیم باکسی مربع یا مستطیل شکل برای قرار گرفتن سیمها و اتصالات الکتریکی میباشد که از طریق کابل وارد این جعبه میشوند و به قسمتهای مختلف ساختمان راهنمایی میگردند و متصل کننده نودهای انتهایی هر بخش ساختمان میباشند.
جعبه تقسیم قطعه الکترونیکی کاربردی در زمینه ساختمان سازی مدرن و بر قرسانی میباشد که وظیفه محافظت از سیمها در
برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت، دمای بالا، نور خورشید و… را دارد و برای جلوگیری از انواع آتشسو زی بسیار مناسب است.
این قطعه الکترونیکی در ساختمان سازی مدرن برای انشعاب گرفتن از مسیر سیمها به کار میرود. به این صورت که در قسمت
بالای هر کلید برق و در ارتفاعی به اندازه تقریبا 30 الی 50 سانتیمتر از زیر سقف یک جعبه تقسیم نصب میشود. دلیل این کار
این است که دیگر سیم نول به داخل کلیدها نرود و آن را در داخل جعبه تقسیم با سیم نول وارد شده به لامپ سربندی کنند و به این نحو، در مصرف سیم، کابل و لول ههای برق نیز صرفهجویی قابل توجهی به عمل آید. همچنین نصب این جعبه در داخل
ساختما نهای مدرن، زیبایی ظاهری آن را حفظ میکند و سبب میشود که سیمها و اتصالات برقی در معرض دید قرار نگیرند و
همچنین در برابر خطرات محیطی نظیر رطوبت، دمای بالا، گرد و غبار و… از آنها محفاظت شود. انواع جعبه تقسیم جعبه تقسیم، باکسی فلزی یا پلاستیکی برای محافظت از سیمها و تجهیزات الکتریکی است که در دو نوع روکار و توکار تولید و وارد بازار میشود. جعبه تقسیم روکار اکثرا با جنس پلاستیک در بازار یافت میشود و ساختمان داخلی آن به این صورت است که از چهار استوانه شیاردار تشکیل شده است و سیم های برق درون این شیارها قرار گرفته و با پیچی ثابت و محکم میشوند، سپس در آن را بسته و بر روی دیوار نصب میکنند. جعبه تقسیم توکار در هر دو نوع فلزی و پلاستیکی موجود میباشد و پس از قرار گرفتن اتصالات داخل آن، درون دیوار نصب میشود. جالب است بدانید کاربرد جعبههای روکار در ساختمان بیشتر از نوع توکار میباشد. بنا به مطالب گفته شده نتیجه میگیریم که جعبه تقسیم یک قطعه الکترونیکی ضروری در ساختمان سازی مدرن به شمار میآید چرا که در محی طهای تجاری، صنعتی و خانگی از اتصالات برقی محافظت میکند و با نصب و راهاندازی آسان و سریع، بسیار کاربردی و مشتری پسند میباشد. جعبه های تقسیم در ساختمانهای قدیمی بیشتر یک حفره درون دیوارها بودند که تنها سیمها در آن قسمتها قرار میگرفتند تا نمای ساختمان زیبایی خود را از دست ندهد اما برای ساختمانهای مدرن امروزی تبدیل به جعبه های زیبا و با قابلیتهای بیشماری تبدیل شدهاند که تاثیرات قابل توجهی بر ساختمانهای امروزی دارند.

انواع جعبه تقسیم

جعبه تقسیم در واقع محلی برای قرار گرفتن انشعابات سیمهای مختلف است و در حفاظت از سیمها نقش مهمی دارد.
در حقیقت جعب ههای تقسیم برای جلوگیری از اتصالات سیمها و آتشسوزی به کار گرفته میشوند و در همه ساختمانها برای
بر قکشی از جعبههای تقسیم استفاده میشود.
انواع مختلفی از جعبه تقسی م ها وجود دارد که هریک کاربرد مختص به خود را دارند و برای مکانهای ویژهای به کار گرفته
میشوند. در این مقاله قصد داریم انواع جعب ههای تقسیم را معرفی کرده و کاربرد هریک را به طور مفصل شرح دهیم.
در حقیقت جنسجعب ههای تقسیم ساخته شده نقش مهمی در دوام و مقاومت جعبههای تقسیم دارد و به منظور انتخاب جنس آن باید نکاتی را در نظر داشته باشید. به طور کلی جعبههای تقسیم موجود در بازار در دو نوع مختلف تولید می شوند: 1 – جعبه تقسیم فلزی 2 – جعبه تقسیم پلیمری

 

جعبه تقسیم فلزی

جعب ههای تقسیم فلزی از مزایای زیادی نسبت به جعبههای تقسیم پلاستیکی )که از جنس pvc, ABS و فایبرگلاس است(
برخوردار است. از مهمترین مزیتهای جعبههای تقسیم فلزی میتوان به مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش اشاره کرد.
همچنین مقاومت این نوع جعبههای تقسیم در برابر شعله بسیار بیشتر از جعبه تقسیم های پلاستیکی است و همچنین این وسیله قادر است که در دماهای بسیار بالا و یا دماهای پایین شکل اولیه خود را حفظ کرده و دچار تغییر در برابر دما نشود.
اما باید بگوییم که جعبههای تقسیم فلزی علاوه بر مزایایی مخصوص به خود، معایبی نیز به همراه دارد. جعب ه تقسیم های فلزی قیمت بالاتری نسبت به سایر جعبههای تقسیم موجود در بازار دارند و در ضمن سنگینتر نیز هستند. همچنین به دلیل اینکه این جعبه های تقسیمها از جنس فلز میباشند، رسانا بوده و لازم است که در هنگام نصب حتما به زمین نیز متصل شوند.
برخی از جعبه تقسیم های فلزی ممکن است که در اثر گذشت زمان و تماس با هوا و رطوبت دچار خوردگی نیز شوند که این
خوردگی به جنس جعبههای تقسیم فلزی نیز بستگی دارد. به طور کلی جعبه تقسیم های فلزی به سه نوع تقسیم میشوند:
1 – جعبه تقسیم استیلی
2 – جعبه تقسیم آلومینیومی
3 – جعبه تقسیم فولاد ضد زنگ

 

1- جعبه تقسیم استیلی

جعبه های تقسیم استیلی نسبت به دو نوع دیگر جعبه های تقسیم فلزی از قیمت پایین تری برخوردار است اما باید بگوییم که این نوع جعبه های تقسیم در مقایسه با جعبه های تقسیم آلومینیومی و فولادی سنگین تر بوده و همچنین در برابر خوردگی،مقاومت بسیار کمتری نیز دارد.در نتیجه جعبه تقسیم فلزی را میتوان تنها در محیط هایی به کاربرد که به دور از رطوبت هستند مانند فضای داخل خانه و از به کارگیری آنها در مناطق ساحلی باید اجتناب کرد.

 

2- جعبه تقسیم آلومینیومی

این وسیله از وزن کمتری برخوردار بوده و همچنین مقاومت آنها در برابر خوردگی بسیار بیشتر از جعبه تقسیم های استیلی است اما با این حال باید بگوییم که جعبه های تقسیم آلومینیومی به اندازه جعبه تقسیم فولادی مقاوم نبوده و هنوز هم امکان خوردگی در محیط های مختلف وجود دارد.

 

3- جعبه تقسیم فولاد ضد زنگ

جعبه تقسیم فولاد ضدزنگ از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و سایر عوامل آسیب زا برخوردار است و تنها ایراد آن این است که وزن بالایی دارد و برای به کارگیری آن باید به محیط مورد نظر توجه شود. در ضمن جعبه های تقسیم فولاد ضدزنگ به دلیل مزایایی که دارد، از قیمت بیشتری نسبت به سایر جعبه های تقسیم برخوردار است .
در حالت کلی برای انتخاب جعبه های تقسیم فلزی باید مزایا و معایب آن را در نظر گرفته و ارزیابی کنید که آیا پرداخت هزینه بیشتر ارزش خرید این نوع وسیله را دارد یا خیر.

 

جعبه تقسیم پلاستیکی

جعبه تقسیم های پلاستیکی در انواع مختلفی ارائه میشوند که هریک ویژگیهای مخصوص به خود را دارند که به بررسی آنها
خواهیم پرداخت. به طور کلی جعبه تقسیم پلاستیکی به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از :
1 – جعبه تقسیم PVC
2 – جعبه تقسیم ABS
3 – جعبه تقسیم فایبرگلاس

 

1- جعبه تقسیم PVC

جعبه تقسیم پلاستیکی که از جنس PVC یعنی پلی وینیل کلراید است، به دلیل مزایای مختلف از محبوبیت زیادی برخوردار شده
است. از جمله مزایای جعبه تقسیم PVC وزن بسیار کم آن است. همچنین این نوع جعبه تقسیم ها در برابر خوردگی کاملا مقاوم بوده و قیمت کمتری نسبت به سایر جعبه تقسیم های موجود در بازار دارند. از دیگر مزیت های جعبه تقسیم PVC نارسانا بودن آن است که این قابلیت از بروز اتصالات مختلف جلوگیری کرده و دیگر نیازی نیست تا برای نصب این جعبه تقسیم ها اتصال به زمین نیز در نظر گرفته شود.
جعبه تقسیم های PVC در برابر مواد شیمیایی نیز مقاوم بوده اما باید بگوییم که این نوع جعبه های تقسیم نسبت به فلز از مقاومت کمتری برخوردار هستند. همچن ین از دیگر معایب این نوع جعبه تقسیم ها این است که در برابر حرارت بالا مقاومت کمتری داشته و به سرعت تغییر شکل میدهند. در ضمن جعبه تقسیم های PVC در برابر اشعه ماوراء بنفش پایداری کمتری دارند و در دماهای پایین شکننده هستند.
لازم به ذکر است جعبه تقسیم سهند با به کار گیری مواد اولیه و تقویت مواد بکار رفته سعی کرده است تا مقاومت جعبه تقسیم های خود را بالا ببرد تا در برابر گرمای زیاد تغیر حالت و تغییر رنگ ندهد و در سرما خشک و شکننده نباشد.

 

2 – جعبه تقسیم ABS

ABS یک نوع پلاستیک سخت و محکم است که در قیمتهای کم در بازار ارائه میشود. در واقع ABS در مقایسه با PVC در دماهای پایینتر مقاومت بیشتری داشته و در برابر ضربه از استقامت بالاتری برخوردار است. همچنین باید بگوییم که ABS در مقایسه با PVC قیمت بیشتری دارد و در مقابله با حرارت از دوام بیشتری برخوردار است.همچنین ABS مانند PVC نارسانا بوده و نیازی به اتصال به زمین ندارد.

 

3 – جعبه تقسیم فایبرگلاس

فایبرگلاس به عنوان یک نوع پلاستیک تقویت شده با شیشه در نظر گرفته میشود و در طیف وسیعی از دما، مقاوم و پایدار است.
در ضمن فایبرگلاس غیر رسانا بوده و نیازی به اتصال به زمین ندارد. در صورتی که محیط مورد نظر شما نیاز به مقاومت در برابر
مواد شیمیایی دارد استفاده از جعبههای تقسیم فایبر گلاس بسیار به صرفه خواهد بود.
اما همانطور که قبلا نیز بیان کردیم جعبه تقسیم های فایبرگلاس نسبت به فلزات قیمت کمتری داشته و وزن کمتری نیز دارند. در ضمن این ماده در مقایسه با فلز مقاومت کمتری در برابر آتش و حرارت داشته و لازم است که براساس شرایط محیط مورد نظر انتخاب جعبه تقسیم صورت گیرد.

 

چرا از جعبه تقسیم استفاده می کنیم؟

1- مانع از تماس مستقیم افراد با سیم ها و اتصالات شده و از افراد در مقابل سیم ها محافظت میکند.
2 – مانع از ایجاد گرد و غبار بر روی سیمها شده و از خرابی آن سیمها جلوگیری میکند.
3 – در واحدهای ساختمانی که به طبقهبندی برق نیاز است از جعبه تقسیم برای طبق هبندی آن استفاده میکنند.
4 – اگر زمانی آتشسوزی رخ دهد مانع از افزایش آتشسوزی خواهد شد

هر چه که زمان میگذرد، پیشرفت افراد هم بیشتر میشود و ابزارهایی با کاربرد بیشتر، که در عین زیبایی بتوانند کارایی خوبی هم داشته باشند تولید میکنند. امروزه از جعبه تقسیم های قدیمی کمتر استفاده میشود و جعبه تقسیم های جدید جایگزین جعبه تقسیمهای قدیمی شده اند.

جعبه تقسیم های جدید در طرحها و اندازههای مختلف تولید میشوند که هر کسی با توجه به محیط منزل خود میتواند آن را
خریداری کند. جعبه تقسیمهای جدید قابلیتهای بیشتری نسب به جعبه تقسی مهای قدیمی دارند و میزان کارایی جعبه
تقسیم جدید بیشتر از مدل قدیمی آن است.

این جعبه تقسیم ها استانداردسازیهای متفاوتی دارند، در گذشته خانهها کمتر به صورت آپارتمانی بود، اما امروزه اکثر منازل به
صورت واحدهای آپارتمانی است، که برای استفاده از جعبه تقسیم برای آپارتمان، جعبه تقسیمهای جدید، کاربرد و مطابقت
بیشتری با ساختمانها دارند.

در جعبه تقسیم های جدید عیب یابی راحت اتفاق میافتد و راحتتر میتوانیم ایرادهای یک سیم کشی را پیدا کنیم. با استفاده از
جعبه تقسیم های جدید میزان اتصالات کمتر شده که باعث راحتی کار میشود.

در جعبه تقسیم های جدید، اتصالات با سرعت بیشتری اجرا میشود، بنابراین سرعت اجرا در مقایسه با جعبه تقسیم قدیمی بیشتر است.
به طور کلی جعبه تقسیمهای جدید کارایی بیشتری نسبت به جعبه تقسیمهای قدیمی دارند و امروزه به گونهای مورد استقبال قرار گرفته اند که دیگر کمتر از جعبه تقسیمهای قدیمی در ساختمان استفاده میشود.

 

مراحل تست سلامت جعبه تقسیم ساختمان

همواره تست سلامت جعبه تقسی م در ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی باید به صورت اصول ی و طی مراحل مشخصی انجام گیرد. مراحل تست سلامت در زمانهایی انجام میگیرد که اختلالاتی در سیستم بر قرسانی ساختمان به وجود آمده و نیاز باشد تا تمامی اتصالات برقی مورد بررسی قرار گیرند.

 

جعبه تقسیم و کاربرد آن

بسیاری از مردم امروزه با جعبه تقسیم آشنا هستند زیرا جعبه تق س یم بر ق امروزه در بسیاری از خانهها وجود دارد و تمامی اتصالات برق در آنها قرار گرفته است. کابل اصلی برق شهری و یا صنعتی به داخل این جعبه وارد شده و سپس تقسیم انشعابات الکتریکی در این جعبه به وسیله ترمینالهای مخصوص انجام میگیرد.

از مهم ترین کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1 – امکان نصب بورد الکتریکی
2 – امکان نصب انواع قطعات الکتریکی
3 – امکان نصب کلید و پریز
4 – امکان نصب انواع ترمینال

 

انواع مشکلات احتمالی در جعبه تقسیم

به دلایل مختلف به خصوص افزا یش دما، عوامل انسانی و عدم سیمکشی دقیق و اصولی، امکان ایجاد مشکلات احتمالی گوناگون در انواع جعبه تقسیم وجود خواهد داشت. مشکلات احتمالی در جعبه تقسیم گاها خطر آفرین بوده و باعث بر قگرفتگی انسان و خسارات جبران ناپذیر خواهند شد.

انواع مشکلات احتمالی در جعبه تقسیم شامل موارد زیر هستند:
1 – بارهای نامتعادل
2 – اتصالات ضعیف
3 – خراب شدن عایق

این مشکلات ذکر شده همواره موجب وارد شدن آسیب به جعبه تقسیم و اتصالات برقی شده که در نهایت منجر به قطعی برق و همچنین آتشسو زی و بر قگرفتگی میگردد. تست سلامت جعبه تقسیم اولین اقدام برای شناسایی خرابیها و مشکلات در جعبه است که به وسیله مولتیمترهای فوق پیشرفته و یا به وسیله آزمایش مادون قرمز و یا ترموگرافی صورت میگیرد. در ادامه مراحل تست سلامتی جعبه تقسیم به طور کامل شرح داده میشود.

 

مراحل تست سلامت جعبه تقسیم

برای تست سلامت جعبه تقسیم لازم است ابتدا یک دوربین حرارتی و یا دوربین مادون قرمز تهیه شده و از قسمتهای مختلف آن اقدام به تصویر برداری کرد. با دوربین حرارتی همواره میزان دمای قسم تهای مختلف جعبه تقسیم مورد ارزیابی قرار گرفته و
نقاطی که دارای دمای بسیار بالایی بوده به راحتی شناسایی میشوند. با استفاده از روش تست دوربین حرارتی به راحتی و بدون نیاز به تماس مستقیم با اتصالات برق میتوان اقدام به شناسایی خرابیها و مشکلات زیر نمود:

1 – مقاومت بسیار بالا در اتصالات
2 – نقاط بسیار داغ
3 – کابلهای پر بار
4 – فیوزهای بیش از حد بارگیری شده
5 – عدم تعادل بار فاز
6 – افت حرارتی
7 – ورود رطوبت

 

اضافه کردن یک جعبه تقسیم

فرقی نمیکند که آیا شما میخواهید یک خروجی جدید به آشپزخانه خود اضافه کنید، یک پنکه سقفی نصب کنید، یا یک مدار
جدید به گاراژ یا پارکینگتان اختصاص دهید، در هر صورت یک جعبه اتصال از هر نو عی مورد نیاز است. اگر چه برخی از صاحب
خانهها توانایی نصب جعبه تقسیم را به تنهایی دارند اما برای اکثر مردم توصیه میشود که برای اضافه کردن یک جعبه
تقسیم جدید از یک بر قکار مجاز برای انجام این کار کمک بگیرند.

 

یک جعبه تقسیم برای اهداف مختلف زیر استفاده میشود:

1 – افراد را از تماس مستقیم با سیمهای برق محافظت میکند.
2 – سیمهای برق را از گرد و غبار و رطوبت محافظت میکند.
3 – از جویده شدن سیمها توسط جوندگانی چون موش جلوگیری میکند.
4 – برق را در واحدهای ساختمانی طبق هبندی میکند.
5 – در صورت وقوع حادثه مانع از گسترش آتش سوزی میشود.

چهار عامل اصلی که در هنگام انتخاب یک جعبه اتصال باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:
1 – درجه حفاظت و ایمنی جعبه اتصال
2 – نحوه قرارگیری و سازمان دهی سیمها در داخل جعبه اتصال )نوع و تعداد پایانه ها(
3 – جنس جعبه
4 – اندازه و شکل جعبه تقسیم

 

اندازه و شکل جعبه تقسیم

جعبه های تقسیم در بسیاری از اشکال و اندازهها وجود دارند. برای مثال، اگر شما به دنبال یک جعبه تقسیم برای اتصال ترمینال تکی در دیوار خود هستید، نصب یک جعبه تقسیم فولادی ضد زنگ 4 تایی راهحلی ایده آل نیست.

جعبه های تقسیم در اشکال زیر ساخته میشوند:

1 – جعبه تقسیم مربع
2 – جعبه تقسیم مستطیلی
3 – جعبه تقسیم گرد
4 – جعبه تقسیم هشت ضلعی
5 – جعبه تقسیم سقفی

 

ترمینال های جعبه تقسیم

ترمینال جعبه تقسیم یک نقطه در داخل جعبه تقسیم است که دو سیم در آن با یکدیگر متصل هستند در یک جعبه تقسیم اغلب ترمینالهای چندگانه وجود دارد که هر خروجی به عنوان نقطه اتصال برای دو سیم مختلف استفاده میشود. اگر سیمها هنوز با عایق پوشانده شدهاند، قبل از اتصال سیم به ترمینال میتوانید از مجموع های از سیمچی نهای مناسبی استفاده کنید تا عایقها را جدا کنید.

رایجترین جعبه های تقسیم دارای 4 یا 6 ترمینال یا خروجی هستند. گفته میشود که تعداد دقیق ترمینالها همیشه بستگی به
تعداد اتصالاتی که شما نیاز دارید ایجاد میشوند.

هنگام انتخاب یک جعبه تقسیم اطمینان حاصل کنید که شما برای هر جفت سیم مورد نظر برای اتصال به ترمینال کافی دسترسی دارید.

از طریق هر ترمینال برای ایجاد یک اتصال الکتریکی، سیم کشی اجرا میشود. شما میتوانید با استفاده از یک مولتی متر ولتاژ را در سراسر اتصال انداز هگیری کنید. برای اتصال سیم در یک ترمینال همواره چند راه مختلف وجود دارد. نوع ترمینال بستگی به نحوه اتصال سیم ها دارد:

1 – ترمینال های قابل تنظیم با پیچ گوشتی: برای نصب سریع در نظر گرفته شدهاند و با پیچ کردن هر کدام از کابل ها به به
منفذ، خود نصب میشوند.
2 – ترمینال های پیچی تکی: این ترمینال تمام کابل ها را به یک نقطه اتصال متصل میکند و با کمک یک پیچ متصل میشوند.
3 – ترمینال های نگهدارنده: انواع جدیدی از ترمینال ها هستند که کابل ها به جای متصل شدن به آنها، با فشار داده شدن وارد آنها میشوند.

 

عملکرد جعبه تقسیم

جعبه تقسیم یا جعبه اتصال در ساخت و ساز ساختمان استفاده میشود و شامل یک جعبه مربعی شکل است که حفاظت و مانع امنیتی را برای اتصالات برق فراهم میکند.

این جعبه ها از فلز یا پلاستیک ساخته شده و بخشی از سیستم سیم کشی برق ساختمان یا خانه شما هستند.

هدف از به کار بردن جعبه تقسیم این است که یک محیط امن برای سیم های الکتریکی )سیاه(، سفید )خنثی( و سیم های اتصال به زمین )سبز یا مسی( ایجاد شود. شما همچنین ممکن است رن گ های دیگر سیم ها را مشاهده کنید که برای عملکرد ثانویه و برای روشنایی استفاده میشوند.

یک رومکس یا سیم بسته شده از پنل اصلی برق )یا زیرپنل( به جعبه تقسیم میرود. در جعبه تقسیم، سیم ها به سیم اصلی
ROMEX متصل میشوند و به دیگر جعب ه های نصب شده توزیع میشوند. قطر تمام سیمها باید همانند باشند.

جعبه تقسیم به عنوان محلی برای ملاقات جمعی سیم های برق است، جایی که قبل از حرکت به آن متصل میشوند. تمام جعبه های تقسیم باید پوشش داده شده، به درستی نصب شوند و مطابق با کدهای ساختمان قابل اجرا باشند.

این پوشش از سیم ها در برابر خاک و گرد و غبار و رطوبت داخل جعبه محافظت میکند. جعبه تقسیم الکتریکی میتواند از هر دو
جنس فلز یا پلاستیک ساخته شود و با نام های مختلف نامیده میشود. این به این دلیل است که آنها در اشکال و اندازه های
مختلف وجود دارند که برای مقاصد مختلف استفاده میشوند.

جعبه تقسیم میتواند به سادگی برای حفاظت از اتصال سی م های چند منظوره استفاده شود و یک صفح ه صاف آن را پوشش دهد. جعبه های برق مانند یک در، برای خروجی ها یا سوئیچ های دیوار ی استفاده میشود. جعبه های دیگر برای آویزان کردن وسایل سقف و سایر موارد استفاده میشوند.

 

نصب جعبه تقسیم

حرفه ای ها معمولا توصیه میکنند که یک جعبه تقسیم با یک سیم جدید از پنل اصلی الکتریکی به جعبه، به جای استفاده از یک جعبه الکتریکی موجود، استفاده شود. این کار برای جلوگیری از اضافه بار مدار است، که برای محافظت در برابر تهدید آتش سوزی بالقوه به وسیله برق مهم است.

اگر شما در حال افزودن یک مدار اضافی به یک خانه قدیمی هستید، اجرای سیم جدید ROMEX از پنل برق اغلب بهترین گزینه
برای شماست، زیرا شما نمیخواهید تلویزیون بزرگ یا صفحه نمایش گران قیمت یا رایانه خود با تمام داده های مهم موجود در
آن، را به دو سیم قدیمی متصل کنید.

توصیه میشود که مدارهای جدید را نصب کنید تا از تکنولوژی روزمره در خانه قدیمی تر استفاده کنید.
شما میتوانید جعبه تقسیم را در هر فروشگاه بزرگ سخت افزار تهیه کنید. یک جعبه تقسیم ایمنی سیستم برق خانگی شما را
افزایش میدهد. مهندسین برق کار معمولا یک جعبه تقسیم را به یک مکان ساختاری قوی مانند یک ستون متصل میکنند و این
مساله اگر جعبه برای پشتیبانی از یک پایه نور مورد استفاده قرار گیرد، ضروری است.
دیگر انواع جعبه تقسیم دارای شاخ ه هایی هستند که در داخل یک سوراخ در دیوار غوطه ور میشوند، اما این ها برای پشتیبانی از یک لامپ نور مناسب نیستند یا به اندازه کافی پایدار نیستند.

 

ایمنی در کار با یک جعبه تقسیم

قبل از انجام هر کاری و قبل از کار بر روی یک جعبه تقسیم، همیشه برق را خاموش کنید. بعضی از متخصصان حرف ه ای و با
تجربه ممکن است همیشه برق را خاموش نکنند، که این کار بسیار خطرناک است و بهتر است از انجام اینگونه عملیات نمایشی بپرهیزید، همچنین تلاش کنید حدس بزنید که کدام کلید سوئیچ، اتاق مورد نظر شما را کنترل میکند و فقط به آن ضربه بزنید تا سوئیچ قطع شود.فراموش نکنید که باید ساعت های دیجیتال را مجددا تنظیم کرد تا از خطرات احتمالی مرگبار جلوگیری
شود.برای ارائه راه برای سیم ورود به جعبه به وسیل ه پانچ یک سوراخ ایجاد کنید. از یک گیره کابل برای محافظت از سیم کشی که در جعبه قرار دارد و سیم پیچ را درون جعبه با سیم پیچ قرار میدهد، استفاده کنید.اگر سیم ها دچار پیچیدگی شدند، قبل از وصل کردن مهره سیم، از انبردست سوزنی استفاده کنید تا سیم های مرتبط را به هم وصل کنید، سپس جعبه را روی زمین بگذارید.

 

کاربرد و اصول نصب جعبه تقسیم در ساختمان

سیم کشی برق ساختمان یکی از مراحل مهم و حساس در ساختمان سازی است. شرکت های پیمانکار ادارات برق، اتصالات و سیم کشی های برقی را تا ورودی ساختمان شما انجام میدهند.

برای برق کشی داخلی ساختمان باید خودتان دست به کار شده و از متخصصان برقی و همچنین ابزار کاملا استاندارد مانند سیم، کاندوئیت، جعبه تقسیم و … استفاده نمایید. اولین اشتباه و سهل انگاری در سیستم برق کشی هر ساختمان برابر با آخرین اشتباه است و از خطرات جانی غیر قابل جبران گرفته تا صدمات به وسایل و تجهیزات الکتریکی همگی حساسیت برق کشی ساختمان را افزایش میدهند. در این مطلب قصد داریم کاربرد جعبه تقسیم و نحوه نصب آن در ساختما نها را به صورت اصولی شرح دهیم.

 

کاربرد جعبه تقسیم در برق کشی ساختمان

جعبه تقسیم یکی از اجز ای سیستم برق کشی ساختمان ها است. این جعبه جایگاهی برای تقسیم و انشعاب گرفتن سیم های برقی است که معمولا در دو نوع روکار و توکار مورد استفاده قرار میگیرد. جعبه تقسیم میتواند از جنسهای فلز، پلاستیک، آلومینیوم، گالوانیزه و استیل باشد.

نکاتی ایمنی که برای نصب جعبه تقسیم باید انجام داد به قرار زیر است:
جعبه تقسیم ها معمولا در گوشه های دیوارها در قسمت بالایی از سقف نصب میگردند.
درب جعبه تقسیم باید قابل دسترسی باشد و هیچ گونه سیمی از آن بیرون نزده باشد.
هیچکدام از سیم های درون جعبه تقسیم نباید لخت باشند و اتصالات خارجی باید با سوکت مهار گردند.

 

روش مرتب کردن سیم های درون جعبه تقسیم

گاهی اوقات این مساله پیش میآید که سیم های درون جعبه تقس یم نامرتب هستند زیرا معمولا سیم های ورودی و خروجی به این جعبه زیاد است، بنابراین نیاز است که چیدمان سیم ها را مرتب و مشخص کرد زیرا هنگام پیش آمدن مشکلی خاص، بررسی جعبه تقسیم اولین راهکار تست سیستم برق کشی ساختمان است. زیرا در جعبه تقسیم ها، سیم کشی که متصل به گرههای انتهایی که همان کلید و پریزها محسوب می شوند، مشخص میشود. با بررسی جعبه تقسیم انشعابی دیگر نیازی به باز کردن سایر سیم ها نمیباشد. بنابراین برای مرتب کردن سیم های داخل جعبه تقسیم راحل های زیر میتواند مفید باشد.

در حرکت اول تمام سیم های که خالی یا اصطلاحا بدون برق هستند را جمع کرده و به یکدیگر متصل نموده و به سمت پشت
جعبه ادامه دهید. سپس همین مراحل را برای سیم های نول انجام دهید. حال نوبت سیم های فاز است که باید آنها را به طور
کامل پوشانده و در قسمت پایین جعبه تقسیم به سمت جلو و عقب بچرخانید و در پایان برای تفکی ک این دسته از بقیه دسته های سیم با یک کلاهک اتصال روی آن را بپوشانید. با استفاده از همین روش ساده میتوانید سیم های درون جعبه تقسیم را منظم کنید.

جعبه تقسیم
در سیم کشی برق ساختمان ها، جعبه تقسیم یکی از ابزارهای مفید است که برای نصب تعدا زیادی سیم و ابزار برقی و محافظت از آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
جعبه تقسیم در اشکال و سایزهای مختلف وجود دارد. این جعبهها برای پریزها، سوییچ ها، لامپ های داخل سقف و همچنین برای خشک نگهداشتن و محافظت از سیم های به هم تابیده شده مورد استفاده قرار میگیرند.

بر اساس سایز و شکل، جعبه تقسیم ها مقادیر متفاوتی از سیم ها را در خود نگه میدارند. جعبه های تقسیم گرد، مربع، مستطیل،کم عمق، ضد آب، و منعطف هستند. با توجه به نیازتان و متناسب با ساختمان ممکن است در جایی به یک جعبه تقسیم نیاز باشد و در جایی دیگر چند جعبه تقسیم برای اضافه کردن تعداد زیادی از وسایل و سیمهای برقی نیاز باشد. بنابراین با توجه به تعداد و سایز سیمها و سایر قطعاتی که در جعبه تقسیم قرار میگیرد، نوع جعبه تقسیم متناسب انتخاب میشود. برای مثال ممکن است با توجه به حجم سی مها نیاز باشد جعبه تقسیم عمیقتری انتخاب شود. یکی از انواع جعبه تقسی مها، جعبه تقسیم پلاستیکی است که دارای مزایایی میباشد. جعبه تقسیم پلاستیکی نارسانا و نصب آن بسیار راحت است. جعب ههای تقسیم پلاستیکی بر دیواره خود یکسری اطلاعات راجع به عمق، حجم و … دارند که به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را با توجه به کار خود داشته باشید و پریزها، سوییچ ها و لوازم برقی دیگر را به خوبی برای نصب و عملکرد بهتر، در کنار هم قرار دهید.
بعضی اوقات نیاز است که جعبه تقسیم در خارج از ساختمان نصب شود، برای این منظور جعبه تقس یم پلاستیکی می تواند بهترین انتخاب باشد. جعبه های تقسیم ضد آب اگر به درستی نصب شوند می توانند به خوبی از سیم ها و وسایلی که داخل شان هست، محافظت کرده و مانع از خیس شدن و قطعی آنها شوند. پلاستیکی بودن جعبه تقسیم و نارسانا بودن آن سبب میشود تا در صورت تماس سی مها با بدنه جعب ه تقسیم، اختلال و قطعی به وجود نیاید.