بست عایقدار

بست‌ها یکی از راه‌های آسان، سریع و کم هزینه برای مهر و موم کردن قطعات به شمار می‌آیند. این اتصالات مکانیکی در برابر فشار مقاوم هستند. دلیل این امر هم استفاده از مواد فلزی بادوام مثل فولاد گالوانیزه در ساخت آن‌ها است. لایه رویه این اتصالات طوری ایجاد شده است که از آن در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی محافظت کند.

بست ها انواع گوناگونی دارند و شما می توانید بسته به پروژه ای که در دست دارید، انواع سایزهای آن را خریداری کنید. ساختار بست هایی که عایق در آن‌ها تعبیه شده است، به شکلی است که از لوله در برابر هر گونه حرکت یا لغزش پشتیبانی و محافظت می‌کند.

پوشش بیرونی این بست فلزی و لایه درونی آن از یک قطعه پلاستیکی مقاوم ساخته شده است که منجر به آب‌بندی کار و بالا بردن کیفیت عملکرد نسبت به بست‌های معمولی و بدون عایق می‌شود.

بست‌های معمولی به دلیل اینکه از داخل کاملا لوله یا کابل مورد نظر را محصور نمی‌کنند، احتمال حرکت آن‌ها بالا خواهد بود. این یعنی ممکن است در برخی مواقع با یک ضربه منجر به از دست رفتن لایه محافظتی شود. این مشکل در بست‌های عایق‌دار به خوبی مرتفع شده است

 

 

بست عایق شده با مواد پلاستیکی نوعی گیره فلزی است که نسبت به نمونه‌های معمولی کاربردهای بهتری دارند. برای مثال قسمت عایق ایجاد شده در درون این بست، باعث محافظت از تجهیزات در برابر نفوذ رطوبت و آب می‌شود. این ویژگی منجر به بالا رفتن عمر بست و حتی لوله مورد نظر خواهد شد.

زنگ زدگی و به دنبال آن خوردگی، یکی از بدترین و البته شایع‌ترین اتفاقاتی است که می‌تواند برای یک قطعه و لوله فلزی بیفتد. زمانی که رطوبت به فلز برسد، اگر فلز مورد نظر عایق بندی نشده باشد، به مرور در مجاورت با اکسیژن زنگ می زند.

خوردگی فلز از زمان بروز زنگ زدگی و نشانه های آن یعنی ایجاد اکسید قرمز رنگ شروع می‌شود. در صورتی که اتصالات خوب عایق بندی نشده باشند و قطعه در معرض آب، رطوبت یا سایر مایعات باشد، شاهد خوردگی و کاهش کارایی و عمر مورد انتظار خواهیم بود.

یک بست به طور معمول همراه با ریل مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قطعات به چندین پیچ مجهز هستند که کار محکم‌کاری و سفت کردن قطعات به یکدیگر و به دیوار را بر عهده دارند.

بست عایق‌دار به دلیل اینکه از فلز ساخته می شود از بست های آلومینیومی و پلاستیکی مقاوم‌تر هستند. اما این قطعات یک مزیت فوق‌العاده دیگری هم دارند و آن آب‌بندی پروژه است.

از این قطعات به دلیل خاصیت مقاومتی بهتر برای محکم کردن و ایمن نگه‌داشتن قطعات با وزن بالاتر استفاده می‌شود. این اتصالات، بهترین انتخاب برای محیط‌های باز و مکان‌هایی هستند که در معرض رطوبت ناشی از دمای هوا و بارش باران قرار دارند.

روکش پلاستیکی درون این قطعه که لایه عایق‌دار بست را تشکیل می‌دهد، از پلاستیک‌های بادوام مثل پلی‌اورتان یا پلی‌پروپیلن ساخته شده است. این لایه پلاستیکی به راحتی وقتی درون قطعه قفل شود، یک لایه محافظتی قوی و ضد لرزش ایجاد می‌کند.

 

به طور کلی بست از جمله تجهیزات ساختمانی است که امروزه کاربرد بسیار زیادی در تاسیسات مختلف به خصوص تاسیسات برقی دارد. این دسته از تجهیزات ساختمانی عمدتا به شکل دایره ای هستند و وظیفه دارند تا لوله های تاسیسات برقی، یا سایر تاسیسات را به دیوار یا سقف متصل کنند. به طور کلی بست های موجود در بازار به گونه ای طراحی شده اند که از طریق یک یا نهایتا دو پیچ لوله تاسیسات را به دیوار یا سقف متصل کنند. برای استفاده از بست ها عمدتا باید در ابتدا دیوار سوراخ گردیده و رولپلاک درون آن نصب گردد. پس از انجام این کار لوله را درون بست قرار گرفته و پیچ درون رولپلاک بسته می شود . اما ویژگی بست عایق دار چیست ؟ این بست چه تفاوتی با سایر بست ها دارد؟

تفاوت بست های معمولی و بست عایق دار چیست؟

بست های معمولی که امروزه تولید می شوند، برای کاربرد های عادی مورد استفاده قرار میگیرند . همانطور که می دانید بست های موجود در بازار از جنس های گوناگونی ساخته می شوند . جنس هایی از قبیل استنلس استیل، گالوانیزه، پلاستیک و … ساختار بست های گوناگونی را تشکیل می دهند. به طور کلی بست های فلزی مقاومت بیشتری نسب ت به بست های پلاستیکی دارند و به این ترتیب می توانند به عنوان نگهدارنده لوله هایی با وزن بیشتر استفاده گردند. اما این بست ها در برابر رطوبت مقاومت بسیار پایینی از خود نشان می دهند و در محیط های باز به سرعت دچار خوردگی شده و استحکام خود را از دست می دهند. بست های عایق دار به گونه ای طراحی شده اند که علاوه بر استحکام بالا در برابر رطوبت از خود مقاومت بسیار زیادی نشان دهند. این بست ها عمدتا دارای یک حلقه فلزی است که از جنس های استنلس استیل و گالوانیزه ساخته می شود. بر روی این حلقه فلزی ، یک روکش پلاستیکی قرار دارد که از بست در برابر رطوبت و سایر عوامل شیمیایی که باعث ایجاد خوردگی در آن می شود، مراقبت می کند.

کاربرد بست عایق دار چیست ؟

به طور کلی بست های عایق دار در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند . بست های عایق دار به گونه ای طراحی شده اند که برای نگه داشتن لوله هایی با سطح مقطع گرد که در دمای بالا قرار دارند، مورد استفاده قرار بگیرند. این بست ها علاوه بر آنکه قادر به تحمل دماهای بالا هستند، فضای لازم را برای انبساط لوله ها در برابر درجه حرارت ایجاد می کنند. به این ترتیب به لوله ها فشار زیادی وارد نشده و طول عمر آن ها افزایش پیدا می کند. بست های لوله ای که از جنس فولاد گالوانیزه ساخته می شوند، با توجه به نوع طراحی، عمدتا برای نگه داشتن لوله های آب سرد و گرم تاسیسات تهویه مطبوع و یا لوله های گرم و سردی که مورد مصرف قرار می گیرند، مورد استفاده قرار می گیرند

 

ویژگی بست عایق دار چیست ؟
این یکی از سوالاتی که امروزه ذهن بسیاری از صنعتگران را به خو د مشغول کرده است

از لوله فلکسی عمدتا به عنوان تاسیسات روکار برقی استفاده می شود. از طرفی این لوله به دلیل دارا بودن پوشش پلاستیکی در برابر رطوبت و خوردگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان داده و به همین دلیل از این لوله در فضای آزاد و بدون سقف نیز استفاده می گردد .به طور کلی در صورتی که این لوله ها در فضاهای باز مورد استفاده قرار گیرند، برای نگه داشتن آن ها باید از بست هایی استفاده شود که در برابر رطوبت و خوردگی مقاومت بالایی داشته باشند. به همین دلیل بست لوله فلکسی به گونه ای طراحی شده است که در برابر رطوبت مقاومت بسیار زیادی داشته باشد . به طور کلی طراحی بست های عایق دار به گونه ای طراحی شده اند که مشکلات سایر بست ها را برطرف کنند. همانطور که گفته شد، این بست ها علاوه بر آنکه قادر هستند وزن زیادی را تحمل کنند، در برابر رطوبت و دمای بالا نیز مقاومت قابل توجهی از خود نشان می دهند. به طور کلی بست های عایق دار سهند گالوانیزه با استفاده از روش گرم آبکاری شده و به این ترتیب طول عمر بسیار زیادی دارد و به دلیل انعطاف پذیری بالا، ظاهری مناسب، مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ اما ویژگی روکش پلاستیکی به کار رفته در بست عایق دار چیست ؟ روکش پلاستیکی به کار رفته در این بست ها عمدتا دارای وزن بسیار پایینی هستند و به راحتی نصب می گردند. این روکش پلاستیکی به گونه ای طراحی شده است که لرزش و ارتعاشات موجود در لوله ها را جذب کرده و در بازه دمایی منفی ۲۰ تا ۲۳۰ درجه فارنهایت عملکرد بسیار مناسبی را از خود نشان دهند .